Sevda Yolu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sevda Yolu

لا إله إلا الله محمد رسول الله

AnasayfaAramaLatest imagesKayıt OlGiriş yap

İslâm'da Allah'ın İndirdikleri ile hukmetmemek?

3 posters
YazarMesaj
..::UYANIŞ::..
Admin

İslâm'da Allah'ın İndirdikleri ile hukmetmemek? Empty
MesajKonu: İslâm'da Allah'ın İndirdikleri ile hukmetmemek?   İslâm'da Allah'ın İndirdikleri ile hukmetmemek? Icon_minitime28th Mayıs 2008, 16:36

es-selamun aleykum kerim kardeşler..
Muhakkak ki Allahû Subhanehu ve Taâla Kur'an-ı Kerim'i hayattaki tum sorunlara bir çözüm getirmesi hasebiyle gerek ferdi gerek toplumsal alanların tumunde tatbik edilsin diye indirdi..
Fakat ne zamanki son Hilafet Devleti olan Osmanlı tarihin sayfalarına gömüldü,akabinde İslamî hukumler de yeryuzunden kaldırıldı ve artık İslam hayatın hemen hemen her alanından uzaklaştırıldı;bu yönetimlerin hayri İslamî olması ile neticelendi..

Sorum şu olacak:Allah'ın indirdikleri ile hukmetmeyenlerin(bilahassa başımızdaki yöneticiler) İslamî terazide değerleri nedir?
Yani bunlar Kafir midir?,Günahkar mıdır?Müşrik midir?

İnşaAllah bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum...,
Fiemanillah..
https://sevdayolu.yetkin-forum.com
Mus'ab

MesajKonu: Geri: İslâm'da Allah'ın İndirdikleri ile hukmetmemek?   İslâm'da Allah'ın İndirdikleri ile hukmetmemek? Icon_minitime29th Mayıs 2008, 15:48

ve aleykümselam kerim kardeşim

Başımızda ki yöneticilerin İslam terazisinde ki yerini berlirleyebilecek durumda değilim inş. olurum Smile

Bildiğim kadarıyla bir kişi ben kafirim demeyene kadar onlara kafir diyemeyiz.Allah (c.c.) 'nin emirlerini uygulamadıkları için günahkar olduklarını düşünüyorum.Tam olarak açıklayamadım ama idare et sende eminim daha iyi cevaplar gelecektir selametle....
http://www.akide.byethost9.com
Admin

MesajKonu: Geri: İslâm'da Allah'ın İndirdikleri ile hukmetmemek?   İslâm'da Allah'ın İndirdikleri ile hukmetmemek? Icon_minitime30th Mayıs 2008, 13:20

Hiçbir kafir ben kafirim demez zaten Smile
Mus'ab

MesajKonu: Geri: İslâm'da Allah'ın İndirdikleri ile hukmetmemek?   İslâm'da Allah'ın İndirdikleri ile hukmetmemek? Icon_minitime30th Mayıs 2008, 17:53

yaw bu benim bildiğim yanlışımö varsa düzelt smlileslamalykm
http://www.akide.byethost9.com
EBA MUHAMMEDİ

MesajKonu: Geri: İslâm'da Allah'ın İndirdikleri ile hukmetmemek?   İslâm'da Allah'ın İndirdikleri ile hukmetmemek? Icon_minitime19th Haziran 2008, 16:15

SELAMUN ALEYKUM
Kerim kardelerim,sizinde bilidğinizi gibi her mefhum muhalifiyle kaimdir.(istisnalar hariç)bizler müslümanın imaının tanımını yaprken kesin delile dayalı olmasını o yüzden imanın da kesin delilere binaen kayıt altına alınması gerektiğin ifade ediyoruz.tabi bu tanım her hangi bir vehimden kaynakalanan yada bir nazariye değildir.ALLAH(subhanehu ve teala) onlarca ayetlerde zan dan uzak kalınmasını ima ın ise zandan ayrı kati olamsı gerektiğnii zaten ifade ediyor.nasıl ki iman için kesin tasdik gerekiyorsa küfür içinde kesin tasdik gerekir.amelde küfür olurmu omazmı tartışmaları halen devam ediyor olsa bile burda kişininn iman ederken her ne yapıyorsa nasıl yapıyorsa iamandan irtidat ederkende aynı şeylerin zıddı olması gerekir.yani biz aklımızla iman ettik.akılı vasıta kılarak tasdik ettik.şimdi şayet iman etmek bir amel olsaydı bunun hakkında şerri hüküm olurdu değilmi.yani kendimize şu soruyu sorarsak;ALLAH'A iman etmek farzmıdır? kisme bu soruya cevap vermz her halde.çünkü soru yanlış.islam akide ve şerri hükümlerden oluşur.akide nin kensdisi bir amel değil tamemen kabul ve redler meselesidir.
imanda kesinlik nasıl ki şart ise ve sarih lafızlar ile ifade şartı var ise kfüür için de bu geçerlidir.buna ğaid bin velid in bedir deki örneği bizim için delildir.bizler insna olarak asla insnaın kalbinden geçeni bilemeyiz.ki bu muhaldir.o yüzden şeriat bizim için ölçü olarak zahiri esas almamızı emreder.ğalid bin velid ise bildğinizi gibi zahire değil de adamın kalbini okuyormuşçasına esir aldığı kafiri öldürmüşütür.adam dil ile iman ettiğini söylemesine rağmen ğalid bin velid onu öldüreerk zahirle yetinbemiştir.bunun resul tarafından sert bir uslubla tehdit edilmesi ise bize bunun şerri hüküm olduğu noktasında emaredir.(çünkü resul ayağı kalaarak 3 defa ében ğalid in yaptığından beriyim""diyor)şimdi nasıl ki bu iamn bu kadar net sie küfründe net olası geekir.
her ne kadar kardeş kimse ben kafirim demez demişse bile bu bizim meselemzi değildir.o diyene kadra elimizde kesin huccet yoktur.çünkü bunun vebalide vardır.şayet kafire kafir söylemek mübahken kafir olduğundan emin olmayan birine kafir demek kişiyi mesul yapar.tekfir meselesi hafife alınacak bir mesele değildir.şayet kimin elinde bir kişiye karşı kesin huccet varsa o zaman mesele yoktur.ALLaH bizi insnaalrın imanı üzerinde zan yapmaktan beri kılsın inş.

Not:maide süresini de bir ara yazarız inşallah.

selametle kalın.fiemanillah.
Admin

MesajKonu: Geri: İslâm'da Allah'ın İndirdikleri ile hukmetmemek?   İslâm'da Allah'ın İndirdikleri ile hukmetmemek? Icon_minitime20th Haziran 2008, 14:30

Ve Aleykum Selam Değerli Abim..
CVp için Allah Razı olsun..
ben esasen soruyu -sizin de belirttiğiniz gibi- hala tartışılan ve üzerinde hakkı örten sislerin bulunması nedenıyle sordum;
-ki böylece hakk orataya çıksın..
Bu Cevabınızı ve inşaAllah daha da detaylandırarak www.mebda.ws.tc adresinde de sorduğum aynı soruya cvb olarak yazarsanız inşaAllah hayırlı olur..
Allah'ın Selamıyla Sizi Selamlıyorum..
Fiemanillah..

İslâm'da Allah'ın İndirdikleri ile hukmetmemek?
1 sayfadaki 1 sayfası